Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

GULROTKAKE MED PISTASJOSTEKREM

Nydelig dessertoppskrift fra @juliesmatblogg. Den holder seg saftig og god i dagevis, så den kan lages i god tid før den skal serveres

Totaltid: 2 timer
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Bakst, Dessert, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg
Enkel
4

Porsjoner

Nydelig dessertoppskrift fra @juliesmatblogg. Den holder seg saftig og god i dagevis, så den kan lages i god tid før den skal serveres

380 g

sukker

4

egg

2 dl

Hverdagsolje

1 dl

kefir

250 g

hvetemel

2 ts

bakepulver

1 ts

vaniljepulver

2 ts

kanel

1 ts

kardemomme

1 ts

salt

400 g

raspet gulrot

200 g

kjøleskapskald naturell kremost

100 g

melis

100 g

romtemperert (!) smør

2 ts

sitronsaft

4 ss

Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter

spiselige blomster, valgfritt

1. 

Forvarm stekeovnen til 175 grader, over- og undervarme. Finn frem 100 g smør som skal romtempereres


2. 

Visp sammen sukker, egg, Hverdagsolje og kefir. Bruk en kjøkkenmaskin med visp eller elektrisk håndvisp. Visp i 2-3 minutter


3. 

Bland sammen hvetemel, bakepulver, vanilje, kanel, kardemomme og salt i en annen bolle. Ha det oppi det våte, og rør godt sammen med en slikkepott


4. 

Rasp gulroten og ha det oppi røren til slutt


5. 

Kle en springform eller to brødformer med bakepapir, og hell røren oppi. Stek i ca 45-50 minutter.


6. 

Sjekk med noe tynt og spisst om røren henger igjen, i så fall stek noen minutter til. La kaken avkjøles helt på rist


7. 

Lag ostekremen ved å ha kremost, melis, smør, sitron og Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter i en høy og smal beholder. Det er viktig at kremosten er kjøleskapskald og smøret romtemperert. Bruk en stavmikser til å blande alle ingrediensene sammen


8. 

Fordel pistasjostekremen utover kaken når den er avkjølt. Topp med spiselige blomster eller annen pynt


Tilberedning

1. 

Forvarm stekeovnen til 175 grader, over- og undervarme. Finn frem 100 g smør som skal romtempereres


2. 

Visp sammen sukker, egg, Hverdagsolje og kefir. Bruk en kjøkkenmaskin med visp eller elektrisk håndvisp. Visp i 2-3 minutter


3. 

Bland sammen hvetemel, bakepulver, vanilje, kanel, kardemomme og salt i en annen bolle. Ha det oppi det våte, og rør godt sammen med en slikkepott


4. 

Rasp gulroten og ha det oppi røren til slutt


5. 

Kle en springform eller to brødformer med bakepapir, og hell røren oppi. Stek i ca 45-50 minutter.


6. 

Sjekk med noe tynt og spisst om røren henger igjen, i så fall stek noen minutter til. La kaken avkjøles helt på rist


7. 

Lag ostekremen ved å ha kremost, melis, smør, sitron og Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter i en høy og smal beholder. Det er viktig at kremosten er kjøleskapskald og smøret romtemperert. Bruk en stavmikser til å blande alle ingrediensene sammen


8. 

Fordel pistasjostekremen utover kaken når den er avkjølt. Topp med spiselige blomster eller annen pynt


Ingridienser

380 g

sukker

4

egg

2 dl

Hverdagsolje

1 dl

kefir

250 g

hvetemel

2 ts

bakepulver

1 ts

vaniljepulver

2 ts

kanel

1 ts

kardemomme

1 ts

salt

400 g

raspet gulrot

200 g

kjøleskapskald naturell kremost

100 g

melis

100 g

romtemperert (!) smør

2 ts

sitronsaft

4 ss

Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter

spiselige blomster, valgfritt

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter