Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

FENNIKELSALAT MED GRAPEFRUKT OG BLODAPPELSIN

En lettvint og lekker smårett med tynnskåret fennikel, filetert sitrusfrukt og oliven. Denne gjør seg godt i kombinasjon med andre småretter, eller som tilbehør til kylling eller reker.

Totaltid: Under 20 min
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Forrett, Lunsj
Enkel
4

Porsjoner

En lettvint og lekker smårett med tynnskåret fennikel, filetert sitrusfrukt og oliven. Denne gjør seg godt i kombinasjon med andre småretter, eller som tilbehør til kylling eller reker.

2 stk

balansert olivenolje

1 stk

grapefrukt

nykvernet Timut pepper

Urtesalt til salat og pasta

2 stk

fennikel

4 ss

Leccino-oliven uten stein

2 stk

Blodappelsin

Balsamico med blodappelsin*

1. 

Skjær fennikelen i tynne skiver med mandolin eller skarp kniv.


2. 

Dersom den grønne &quot,dusken&quot, på fennikelen er fin, ta vare på denne til senere.


3. 

Skrell sitrusfruktene og skjær i tynne fileter.


4. 

Ha fennikelskivene på et avlangt fat, dander sitrusfrukten over sammen med oliven uten stein.


5. 

Bland sammen 3 ss olivenolje og 2 ss Balsamico med grapefrukt, før du ringler det over salaten.


6. 

Pynt med de grønne &quot,duskene&quot, fra fennikelen.


7. 

Smak til med nykvernet pepper og urtesalt. La salaten &quot,sette seg&quot, i 15 minutter før servering.


8. 

Tips: tilsett gjerne avokado og reker dersom du ønsker en fyldigere salat.


Tilberedning

1. 

Skjær fennikelen i tynne skiver med mandolin eller skarp kniv.


2. 

Dersom den grønne &quot,dusken&quot, på fennikelen er fin, ta vare på denne til senere.


3. 

Skrell sitrusfruktene og skjær i tynne fileter.


4. 

Ha fennikelskivene på et avlangt fat, dander sitrusfrukten over sammen med oliven uten stein.


5. 

Bland sammen 3 ss olivenolje og 2 ss Balsamico med grapefrukt, før du ringler det over salaten.


6. 

Pynt med de grønne &quot,duskene&quot, fra fennikelen.


7. 

Smak til med nykvernet pepper og urtesalt. La salaten &quot,sette seg&quot, i 15 minutter før servering.


8. 

Tips: tilsett gjerne avokado og reker dersom du ønsker en fyldigere salat.


ingredienser

2 stk

balansert olivenolje

1 stk

grapefrukt

nykvernet Timut pepper

Urtesalt til salat og pasta

2 stk

fennikel

4 ss

Leccino-oliven uten stein

2 stk

Blodappelsin

Balsamico med blodappelsin*

Flere smaksrike

Oppskrifter