Min profil

08 1230x1246 BLOGGSIDE OLIVENOLJE 14

Extra virgin olivenolje

Alle våre olivenoljer er extra virgin, og nøye utvalgt etter de strengeste krav til kvalitet. Extra virgin olivenolje er den første oljen en får ved kaldpressing. “Extra virgin” er en beskyttet tittel, og kan kun gis til oljer som er kaldpresset og som har vært gjennom svært strenge kvalitetstester. Olivenoljen har i tusenvis av år vært den mest brukte fettkilden, og det stopper ikke her.

Hva kan oljen brukes til?

Olivenoljen passer godt til det aller meste. Grønnsaker, fisk, kjøtt, marinader, sauser, pasta og gryteretter for å nevne noe. Mange har fått det for seg at extra virgin olivenolje ikke kan benyttes til steking og frityr. Faktumet er faktisk at denne oljen er den som egner seg best. Forskning viser nemlig at olivenoljen har et høyere røykpunkt enn frøoljer. Extra virgin olivenolje er rik på aromaer, dufter og smaker. Du kan velge mellom myke, fruktige, bitre, brennende og mer. I tillegg finnes det olivenoljer som har fått tilsatt med smak ved at man presser oliven sammen med for eksempel fersk chili eller sitron. 

Hvilke næringsstoffer inneholder oljen?

Det som er så bra med akkurat denne typen olivenolje er at den i all hovedsak inneholder:

  • Antioksidanter
  • Fosfor
  • Enumettet fett
  • Mangan
  • Magnesium
  • Kalium
  • A- og E-vitamin

Godt for både kropp og sjel!

Ikke bare er olivenoljen utrolig god på smak, den har også mange helsebringende effekter. Kvaliteten på oljen og dens helsebringende effekter henger veldig sammen. For at oljen skal kunne være full av helsebringende antioksidanter som fenolsyrer, fenol, polyfenol og hydrokarboner kreves det at oljen er av svært god kvalitet. Det forventes da at oljen er at resultat av hardt arbeid, gode kunnskaper og ekte lidenskap. En olivenolje av kvalitet er laget på de beste olivenlundene og produsert på den korrekte måten. 

Extra virgin olivenolje har i lang tid vært kjent for sin unike sammensetning av fettsyrer. Da snakker vi først og fremst om umettet fett, omega-9 fettsyre. I tillegg til dette er olivenoljen svært rik på både vitaminer og antioksidanter. Godt for kroppen med andre ord. Olivenolje som fettkilde er nok den mest dokumenterte oljen når det kommer til helsebringende egenskaper. Det viser seg faktisk at extra virgin olivenolje anses som den beste fettkilden for hjertet. Dette skyldes spesielt oljens betennelsesdempende egenskaper og innhold av antioksidanter. I tillegg til dette påvirker den også fettstoffene i blodet positivt. Gull på flaske, rett og slett!

Vår prisvinnende extra virgin olivenolje:

https://olivenlunden1830.no/produkt/hverdagsolje-750-ml-2022/

Kanskje du også er Interessert i

Vi nordmenn elsker både italiensk mat og middelhavsmat. La oss se nærmere på hvorfor vi elsker akkurat denne type mat. Her har

Nå er tiden inne for typisk høstmat. Høst er høysesong for norsk tradisjonsmat med norske rotgrønnsaker, lam og viltkjøtt. Dagene blir gråere,

Velkommen til Olivenlunden 1830 sin verden – hvor gastronomi og engasjement går hånd i hånd. VISSTE DU? – Olivenlunden 1830 er stolt